Circuitdag Lelystad

Traditioneel gezien is dit onze seizoen opener op het kleine oval baantje in Lelystad.
Dit kleine compacte circuit is ideaal voor kinderen en hun ouders, vanaf de tribunes kunnen ze alles overzien!

Als rijder ken je Lelystad mogelijk van hun Oval racing of drifting activiteiten, wij gebruiken de buitenste Oval ring voornamelijk voor het op & af rijden van de baan en zitten wij vooral op het smalle infield stukje.
inhalen is dan ook alleen mogelijk wanneer aangegeven door de rijder voor jou en wanneer daar ruimte voor is. (niet op het infield dus!)

Je kan het Midland circuit ook kennen van het TV programma ‘de slechtste chauffeur van Nederland’ … dus schaam je niet als dat op de achtergrond van een foto van jouw auto te zien is 🙂

Wanneer?

Wij komen al jaren op de vrijdag naar Hemelvaart naar het Midland circuit in Lelystad, en we hebben al jaren dat dit vaak de eerste mooie dag van het jaar is waarbij veel rijders & ouders, vrijwilligers en kinderen met rood verbrande nekjes naar huis gaan!

Dus houdt rekening mee dat het warm kan zijn die dag.
Voor zowel jouw als rijder maar ook voor je auto. De gemiddelde snelheid per rondje is op lelystad +/- 40km/h dus heel bijzonder veel rijwind is er niet.

Ook is het voor jou als rijder en je bijrijder warm omdat de ramen van je auto maar max 5cm open mogen staan.
Mocht er ooit wat gebeuren wil niemand dat er kinderarmpjes buiten de auto komen. (of je eigen armen)

Welke auto’s zijn welkom?

Omdat onze stichting Rally for kids heet wil dat niet zeggen dat alleen rally autos welkom zijn, ook andere autosport takken zijn welkom hier.
Lelystad heeft mooi vlak asfalt waardoor trackday/race autos hier ook welkom zijn.
Drift autos zijn voor het Midland circuit een twijfel geval, wanneer je er ook normaal een bocht mee kan nemen dan ben je hardstikke welkom maar als je bij het inparkeren jezelf in een rookwolk moet verhullen om je auto goed te zetten zullen wij je vriendelijk vragen dat niet meer te doen.
een paar keer een drift neerleggen is niet erg als het kind naast je dat helemaal geweldig vindt maar het is geen driftdag!

Voor alle autos die op het Midland circuit meedoen aan een Rally for Kids dag geldt het zelfde:
89dB maximum geluid!

Inschrijven voor dit evenement: