De oorsprong van Rally for Kids

Wij rijden om te verblijden!

Dit is de missie waarmee de stichting Rally For Kids in juli 2006 is geboren. Op een leuke manier wilden wij ernstig zieke en gehandicapte kinderen in contact brengen met de rallysport en hen een onvergetelijke dag bezorgen.

Waarom de stichting Rally For Kids

Op uitnodiging van een bevriende stichting hebben wij in augustus 2005 met twee geleende rallyauto’s deelgenomen aan een circuitdag voor zieke kinderen en hun gezinnen. Tijdens dit evenement hebben wij en andere vrijwilligers, zieke kinderen of een gezinslid een aantal snelle ronden over het circuit kunnen laten ervaren. Het plezier dat de kinderen hieraan beleefden, ondanks hun ernstige ziekte, raakte ons diep.

Wij konden en wilden niet stil blijven zitten, maar meer betekenen voor deze kids.

Het doel van Rally For Kids:

Kinderen die getroffen zijn door een ziekte of een geestelijke/lichamelijke handicap en die op een andere manier getekend zijn voor het leven, een fijne dag te geven met hun familie! Door de kinderen op diverse manieren in contact te brengen met de rally en 4×4 autosport willen wij dit doel bereiken.

Rally for Kids wil de kinderen en hun gezinnen uitnodigen voor rally-evenementen, waarbij zij als VIP zullen worden behandeld. Ook circuitdagen waarbij de kinderen zelf de mogelijkheid krijgen om mee te rijden met de coureur past in de missie die wij hebben. Middels deze dagen hopen wij dat zij hun zorgen voor even vergeten.